sâmbătă, 5 august 2017

Brânzeturi cum se cuVin - Delaco - Avincis - Craft

"Când sorbiți vinul din cupe amintiți-vă că beți din sângele viței de vie, puterea pământului și eternitatea soarelui." spunea Alexandru cel Mare.

Fără îndoială simți acest lucru atunci când ai ocazia să bei un vin bun de la Avincis, mai vechea noastră cunoștință de la picnicul de Rusalii sau degustarea de la Mignon de anul trecut.

Asociația Bloggerilor Olteni și DictionarCulinar.ro promovează vinurile oltenești fac cunoscute asocierile culinare dintre brânzeturi și vin.

Evenimentul Brânzeturi cum se... cuVin a adus la Terasa Craft brânzeturile Delaco, vinurile de la Avincis împreună cu bloggerii olteni și alți invitați.





Despre vinuri ne-a vorbit Romică Dumitru de la Avincis iar despre brânzeturi și asocierile propuse Alin Sintimbrean de la DictionarCulinar.ro.




Evenimentul a avut loc după cum vă spuneam la terasa Craft din centrul Craiovei, o locație frumoasă cu personal amabil și plăcut.

Un motiv în plus de a ne revedea, a schimba păreri și impresii, a acumula informații noi, a petrece o seară frumoasă într-un loc primitor.

Organizatorii ne-au oferit spre degustare următoarele asocieri:

Crâmpoșie Selecționată – Mozzarella, pepene galben zemos
Muscat Ottonel + Sauvignon Blanc – Camembert, mere ionatan (dulci acrișoare)
Vila Dobrusa Rosé – Cașcaval Sofia, roșii
Avincis Rosé – Emmentaller, piersici
Avincis Pinot Noir – Grana Padano, ulei de măsline, semințe de pin.

Mie mi-a plăcut cel mai mult combinația a treia, un vin a cărui principală calitate este prospețimea fiind și unul dintre cele mai bune rose-uri din România, o brânză consistentă și o combinație fantastică.







Din păcate nu am reușit să câștig vinul favorit la tragerea la sorți de la finalul degustării.

Aș fi preferat să fie mai puțini fumători care fumează țigări proaste de contrabandă prezenti la degustare sau în preajma mesei la care am stat, mirosurile străine de tutun sau parfum prost alterează și denaturează gustul și face neplăcută prezența la astfel de evenimente.

Vinurile bune, prietenii veseli și locația încântătoare au făcut ca seara petrecută la Craft să fie una specială.

Iar dacă mergeți cu prietenii la un restaurant și nu știți ce vin să comandați, sau dacă vreți să dăruiți cuiva drag o sticlă de vin, Avincis este o alegere foarte bună.





Niciun comentariu: